De Franse president François Hollande waarschuwt voor een uitbreiding van het Syrische conflict naar Libanon. Tijdens een drie uur durend bezoek aan de hoofdstad Beiroet zei hij na een ontmoeting met de Libanese president Michel Suleiman, dat Frankrijk zich met alle macht zal verzetten tegen iedereen die Libanon wil destabiliseren.

De moord op een generaal van de geheime dienst, die bekendstond voor zijn anti-Syrische houding, had enkele weken geleden in Libanon tot bloedige onlusten geleid. Velen achten Damascus verantwoordelijk voor de aanslag. Hollande zal aansluitend voor politiek overleg verderreizen naar Saoedi-Arabië.

In Doha, de hoofdstad van Qatar, komen ondertussen honderden tegenstanders van het regime van Bashar al-Assad samen. Doel van de vier dagen durende vergadering is de verdeelde groepen tot een verenigde oppositie om te vormen. Vooral de Verenigde Staten dringen aan dat naast de in ballingschap gestichte Syrische Nationale Raad (SNC) ook leden van het Revolutionair Comité en jonge activisten een grotere rol spelen. Waarnemers twijfelen echter aan het succes van het project.

Bomaanslag in het centrum van Damascus

Bij een bomaanslag in de Syrische hoofdstad Damascus werden volgens de staatsmedia minstens zeven mensen verwond. Volgens het Syrische persagentschap Sana ontplofte het springtuig op de parking van een vakbondsgebouw in het centrum. Ook activisten bevestigden de explosie in de omgeving van het Dama Rose hotel, waar regelmatig buitenlandse delegaties verblijven. Onlangs nog voerde de
VN-bemiddelaar voor Syrië, Lakhdar Brahimi, er politieke gesprekken. (Belga/SD)

De Franse president François Hollande waarschuwt voor een uitbreiding van het Syrische conflict naar Libanon. Tijdens een drie uur durend bezoek aan de hoofdstad Beiroet zei hij na een ontmoeting met de Libanese president Michel Suleiman, dat Frankrijk zich met alle macht zal verzetten tegen iedereen die Libanon wil destabiliseren. De moord op een generaal van de geheime dienst, die bekendstond voor zijn anti-Syrische houding, had enkele weken geleden in Libanon tot bloedige onlusten geleid. Velen achten Damascus verantwoordelijk voor de aanslag. Hollande zal aansluitend voor politiek overleg verderreizen naar Saoedi-Arabië. In Doha, de hoofdstad van Qatar, komen ondertussen honderden tegenstanders van het regime van Bashar al-Assad samen. Doel van de vier dagen durende vergadering is de verdeelde groepen tot een verenigde oppositie om te vormen. Vooral de Verenigde Staten dringen aan dat naast de in ballingschap gestichte Syrische Nationale Raad (SNC) ook leden van het Revolutionair Comité en jonge activisten een grotere rol spelen. Waarnemers twijfelen echter aan het succes van het project.Bomaanslag in het centrum van DamascusBij een bomaanslag in de Syrische hoofdstad Damascus werden volgens de staatsmedia minstens zeven mensen verwond. Volgens het Syrische persagentschap Sana ontplofte het springtuig op de parking van een vakbondsgebouw in het centrum. Ook activisten bevestigden de explosie in de omgeving van het Dama Rose hotel, waar regelmatig buitenlandse delegaties verblijven. Onlangs nog voerde de VN-bemiddelaar voor Syrië, Lakhdar Brahimi, er politieke gesprekken. (Belga/SD)