De nieuwe interim-president krijgt de taak een einde te maken aan de zware politieke crisis waar het land momenteel mee kampt. De 76-jarige ingenieur werd door de afgevaardigden verkozen tot de voorzitter van het parlement en wordt zo volgens de grondwet automatisch staatshoofd.

Enkele dagen geleden werd de voormalig president Martín Vizcarra door het parlement uit zijn functie ontheven op grond van beschuldiging van corruptie. Daarop nam de toenmalige voorzitter van het parlement Manuel Merino over, maar dat lokte een protestbeweging uit. Merino bood uiteindelijk zondag zijn ontslag aan. (Belga)

De nieuwe interim-president krijgt de taak een einde te maken aan de zware politieke crisis waar het land momenteel mee kampt. De 76-jarige ingenieur werd door de afgevaardigden verkozen tot de voorzitter van het parlement en wordt zo volgens de grondwet automatisch staatshoofd. Enkele dagen geleden werd de voormalig president Martín Vizcarra door het parlement uit zijn functie ontheven op grond van beschuldiging van corruptie. Daarop nam de toenmalige voorzitter van het parlement Manuel Merino over, maar dat lokte een protestbeweging uit. Merino bood uiteindelijk zondag zijn ontslag aan. (Belga)