Na 20 maanden lang onderhandelen over een deal met Iran over zijn nucleaire programma, dacht Fox News gisteren eventjes dat het om een historische deal met Irak ging. Irak, het land waarmee Iran in de jaren 80 een bloedige oorlog uitvocht.

Een Twitter-gebruiker merkte de fout op en postte een screenshot op de sociale netwerksite.

Het is niet de eerste keer dat Fox worstelt met geografische problemen. Op een kaart werd Egypte ooit afgebeeld tussen Syrië en Iran, in plaats van Irak.

Een fout kan uiteraard de beste overkomen. Zo toonde de Amerikaanse zender CNN ooit een kaart met Hong Kong ergens ter hoogte van Brazilië.

Ondertussen heeft het Congres zestig dagen de tijd om het nucleaire akkoord goed- of af te keuren. In het geval het parlement de tekst verwerpt, kan president Barack Obama zijn veto stellen. Maar omdat er ook onder de Democraten critici zijn, is het niet uitgesloten dat het door de Republikeinen beheerste Congres met hulp van 'sceptische' Democraten dat presidentsveto ongedaan maakt. (TE)

Na 20 maanden lang onderhandelen over een deal met Iran over zijn nucleaire programma, dacht Fox News gisteren eventjes dat het om een historische deal met Irak ging. Irak, het land waarmee Iran in de jaren 80 een bloedige oorlog uitvocht. Een Twitter-gebruiker merkte de fout op en postte een screenshot op de sociale netwerksite. Het is niet de eerste keer dat Fox worstelt met geografische problemen. Op een kaart werd Egypte ooit afgebeeld tussen Syrië en Iran, in plaats van Irak. Een fout kan uiteraard de beste overkomen. Zo toonde de Amerikaanse zender CNN ooit een kaart met Hong Kong ergens ter hoogte van Brazilië. Ondertussen heeft het Congres zestig dagen de tijd om het nucleaire akkoord goed- of af te keuren. In het geval het parlement de tekst verwerpt, kan president Barack Obama zijn veto stellen. Maar omdat er ook onder de Democraten critici zijn, is het niet uitgesloten dat het door de Republikeinen beheerste Congres met hulp van 'sceptische' Democraten dat presidentsveto ongedaan maakt. (TE)