Fox News bericht over historische nucleaire deal… met verkeerde land

© /

De Amerikaanse nieuwszender Fox News meldde gisteren hoogst onverwacht nieuws.

Na 20 maanden lang onderhandelen over een deal met Iran over zijn nucleaire programma, dacht Fox News gisteren eventjes dat het om een historische deal met Irak ging. Irak, het land waarmee Iran in de jaren 80 een bloedige oorlog uitvocht.

Een Twitter-gebruiker merkte de fout op en postte een screenshot op de sociale netwerksite.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het is niet de eerste keer dat Fox worstelt met geografische problemen. Op een kaart werd Egypte ooit afgebeeld tussen Syrië en Iran, in plaats van Irak.

Een fout kan uiteraard de beste overkomen. Zo toonde de Amerikaanse zender CNN ooit een kaart met Hong Kong ergens ter hoogte van Brazilië.

Ondertussen heeft het Congres zestig dagen de tijd om het nucleaire akkoord goed- of af te keuren. In het geval het parlement de tekst verwerpt, kan president Barack Obama zijn veto stellen. Maar omdat er ook onder de Democraten critici zijn, is het niet uitgesloten dat het door de Republikeinen beheerste Congres met hulp van ‘sceptische’ Democraten dat presidentsveto ongedaan maakt. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content