In de Indiase grootstad Mumbai is een 22-jarige fotojournaliste door een groep mannen verkracht. De vrouw belandde in het ziekenhuis voor verzorging. De politie heeft een veronderstelde dader opgepakt, zo heeft politiecommissaris Satyapal Singh bekendgemaakt.

De verslaggeefster was op reportage en maakte voor een magazine foto's van oude gebouwen. Op een geïsoleerde plaats in een chique wijk vielen vijf mannen haar en haar gezel aan. De man kreeg slaag en werd vastgebonden terwijl de vrouw werd verkracht. Daarna sloegen de verkrachters op de vlucht, het duo raakte nog tot aan het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De journaliste werd behandeld voor interne verwondingen, haar toestand geldt als stabiel.

Vermoedelijke dader opgepakt

De politie heeft op basis van de persoonsbeschrijvingen door de vrouw en haar vriend robotfoto's van de vermoedelijke daders verspreid. Meerdere mensen zijn ondervraagd, en een veronderstelde dader werd opgepakt. Hij voegde eraan toe dat de vier andere vermoedelijke daders zijn geïdentificeerd, maar nog niet zijn gevat. De vijf wonen allemaal in de
buurt van de plaats van de misdaad.

Ophef over seksueel geweld

De verkrachting doet denken aan die van een 23-jarige vrouw in december op een bus in de hoofdstad New Delhi. Die zorgde toen voor veel ophef in India. Na massale manifestaties is de wetgeving inzake seksuele misdrijven verstrengd.

In de Indiase grootstad Mumbai is een 22-jarige fotojournaliste door een groep mannen verkracht. De vrouw belandde in het ziekenhuis voor verzorging. De politie heeft een veronderstelde dader opgepakt, zo heeft politiecommissaris Satyapal Singh bekendgemaakt. De verslaggeefster was op reportage en maakte voor een magazine foto's van oude gebouwen. Op een geïsoleerde plaats in een chique wijk vielen vijf mannen haar en haar gezel aan. De man kreeg slaag en werd vastgebonden terwijl de vrouw werd verkracht. Daarna sloegen de verkrachters op de vlucht, het duo raakte nog tot aan het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De journaliste werd behandeld voor interne verwondingen, haar toestand geldt als stabiel. Vermoedelijke dader opgepaktDe politie heeft op basis van de persoonsbeschrijvingen door de vrouw en haar vriend robotfoto's van de vermoedelijke daders verspreid. Meerdere mensen zijn ondervraagd, en een veronderstelde dader werd opgepakt. Hij voegde eraan toe dat de vier andere vermoedelijke daders zijn geïdentificeerd, maar nog niet zijn gevat. De vijf wonen allemaal in de buurt van de plaats van de misdaad.Ophef over seksueel geweldDe verkrachting doet denken aan die van een 23-jarige vrouw in december op een bus in de hoofdstad New Delhi. Die zorgde toen voor veel ophef in India. Na massale manifestaties is de wetgeving inzake seksuele misdrijven verstrengd.