"The risks of release outweigh the benefits," the president said. "Conspiracy theorists around the world will just claim the photos are doctored anyway, and there is a real risk that releasing the photos will only serve to inflame public opinion in the Middle East."

"De voordelen van het publiceren van de foto's weegt niet op tegen de nadelen", zei president Obama. "Aanhangers van complottheorieën zullen toch blijven geloven dat foto's vals zijn. Bovendien is er een groot risico dat de publieke opinie in het Midden-Oosten in woede zal uitbarsten."

De Amerikaanse zender CBS heeft president Obama kunnen strikken voor een exclusief interview in haar duidingsprogramma '60 Minutes' dat zondag wordt uitgezonden. CBS besloot woensdag al het nieuws te lekken over de beslissing van Obama om de foto's van Osama bin Laden niet vrij te geven.

Het zou het enige interview zijn dat president Obama zal geven over de speurtocht en de dood van bin Laden. (SF)

"The risks of release outweigh the benefits," the president said. "Conspiracy theorists around the world will just claim the photos are doctored anyway, and there is a real risk that releasing the photos will only serve to inflame public opinion in the Middle East." "De voordelen van het publiceren van de foto's weegt niet op tegen de nadelen", zei president Obama. "Aanhangers van complottheorieën zullen toch blijven geloven dat foto's vals zijn. Bovendien is er een groot risico dat de publieke opinie in het Midden-Oosten in woede zal uitbarsten." De Amerikaanse zender CBS heeft president Obama kunnen strikken voor een exclusief interview in haar duidingsprogramma '60 Minutes' dat zondag wordt uitgezonden. CBS besloot woensdag al het nieuws te lekken over de beslissing van Obama om de foto's van Osama bin Laden niet vrij te geven. Het zou het enige interview zijn dat president Obama zal geven over de speurtocht en de dood van bin Laden. (SF)