Forum voor Democratie wil ledenreferendum over leiderschap van Thierry Baudet

Thierry Baudet © belga

Het partijbestuur van de rechtspopulistische Nederlandse partij Forum voor Democratie wil onder de leden een ‘bindend referendum’ houden. De vraag ‘wilt u dat Thierry Baudet de partijleider blijft van FVD?’ zal aan leden worden voorgelegd.

Dat meldt de partij via Twitter.

Zo’n referendum is ‘de enige juiste stap voorwaarts’, denkt het bestuur. Daarna wil het bestuur, zoals eerder aangekondigd, een algemene ledenvergadering.

In de verklaring wordt niet gesproken over het lidmaatschap van Baudet, of zijn functie in het bestuur. Vrijdag stelde het bestuur nog dat ze Baudet hadden uitgeschreven als bestuurslid, en hem zelfs zijn lidmaatschap wilden afpakken.

https://twitter.com/fvdemocratie/status/1333142303242858507Forum voor Democratiehttps://twitter.com/fvdemocratie

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Door de ruzie in het bestuur, tussen Baudet en een medestander enerzijds en vicevoorzitter Lennart van der Linden en Rob Rooken anderzijds, is het onduidelijk welk ‘kamp’ het referendum precies heeft uitgeschreven. Eerder klaagde onder anderen Rooken erover dat de FVD’ers die trouw zijn aan Baudet de controle over social media-accounts en e-mails hadden overgenomen.

Het bestuur was zondagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook: Verdwijnt Thierry Baudet uit het Forum? ‘Het ligt altijd aan iemand anders en nooit aan hemzelf’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content