n januari had het bedrijf nog gezegd dat de productie van elektrische auto's in hoofdzaak in de fabriek van Flat Rock in de staat Michigan zou plaatsvinden. Farley zegt dat de plannen niet gewijzigd zijn omdat de productie in Mexico goedkoper zou zijn. Flat Rock zal in de plaats dienen als 'centre of excellence' voor zelfsturende auto's. Daarom moet er plaatsgemaakt worden.

Toch haalt Ford hiermee wellicht de toorn van Donald Trump over zich. De VS-president wil meer Amerikaanse jobs in de auto-industrie. Hij had de productie in het naburige lageloonland Mexico in het verleden sterk bekritiseerd en met hogere invoerrechten gedreigd. Ford wil in 2020 een volledig elektrische SUV op de markt brengen.

n januari had het bedrijf nog gezegd dat de productie van elektrische auto's in hoofdzaak in de fabriek van Flat Rock in de staat Michigan zou plaatsvinden. Farley zegt dat de plannen niet gewijzigd zijn omdat de productie in Mexico goedkoper zou zijn. Flat Rock zal in de plaats dienen als 'centre of excellence' voor zelfsturende auto's. Daarom moet er plaatsgemaakt worden. Toch haalt Ford hiermee wellicht de toorn van Donald Trump over zich. De VS-president wil meer Amerikaanse jobs in de auto-industrie. Hij had de productie in het naburige lageloonland Mexico in het verleden sterk bekritiseerd en met hogere invoerrechten gedreigd. Ford wil in 2020 een volledig elektrische SUV op de markt brengen.