Michael Flynn heeft betalingen van het Russische televisienetwerk Russia Today, het cybersecuritybedrijf Kaspersky en het aan Rusland gelinkte Volga-Dnepr Airlines achtergehouden. Dat blijkt uit een verbetering van Flynns vorige aangeeft, die het Witte Huis zaterdag heeft vrijgegeven, en meldt persagentschap Reuters. De documenten zeggen niet hoeveel Flynn van de bedrijven kreeg voor de voordrachten, maar geven wel aan dat de inkomsten 5000 euro per jaar overstijgen.

Hier kunt u het volledige document lezen.

De voormalige generaal en veiligheidadviseur van president Donald Trump werd in februari ontslagen, omdat hij zijn vicepresident Mike Pence verkeerd had ingelicht over zijn contacten met de Russische ambassadeur Sergei Kislyak over sancties tegen het land. Op dit moment is Flynn onderwerp van een onderzoek dat zich toespitst op zijn contacten met Russische toplui en kadert in een breder onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.

Een bron vertelde aan The Daily Beast dat het ontslag van Flynn ervoor zorgde dat zijn papierwerk trager in orde geraakte.

Donderdag zei Flynn ook dat hij wil getuigen voor de inlichtingencomité van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden in ruil voor immuniteit. De Democraten kwamen snel met een citaat van Flynn, die vorig jaar op tv-zender MSNBCover Clinton-medewerkers zei: 'Als je immuniteit nodig hebt, ben je waarschijnlijk schuldig.'

Lees ook:De zaak Flynn, het luisterend oor van de FBI en het raadsel van de Ruslandliefde van Trump

Michael Flynn heeft betalingen van het Russische televisienetwerk Russia Today, het cybersecuritybedrijf Kaspersky en het aan Rusland gelinkte Volga-Dnepr Airlines achtergehouden. Dat blijkt uit een verbetering van Flynns vorige aangeeft, die het Witte Huis zaterdag heeft vrijgegeven, en meldt persagentschap Reuters. De documenten zeggen niet hoeveel Flynn van de bedrijven kreeg voor de voordrachten, maar geven wel aan dat de inkomsten 5000 euro per jaar overstijgen. De voormalige generaal en veiligheidadviseur van president Donald Trump werd in februari ontslagen, omdat hij zijn vicepresident Mike Pence verkeerd had ingelicht over zijn contacten met de Russische ambassadeur Sergei Kislyak over sancties tegen het land. Op dit moment is Flynn onderwerp van een onderzoek dat zich toespitst op zijn contacten met Russische toplui en kadert in een breder onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.Een bron vertelde aan The Daily Beast dat het ontslag van Flynn ervoor zorgde dat zijn papierwerk trager in orde geraakte. Donderdag zei Flynn ook dat hij wil getuigen voor de inlichtingencomité van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden in ruil voor immuniteit. De Democraten kwamen snel met een citaat van Flynn, die vorig jaar op tv-zender MSNBCover Clinton-medewerkers zei: 'Als je immuniteit nodig hebt, ben je waarschijnlijk schuldig.'