Lee Halpin draaide een reportage over daklozen in de straten van het Britse Newcastle. Volgens de krant The Evening Chronicle zou hij een week lang tussen de daklozen leven, op straat slapen en om voedsel bedelen.

Met zijn project wou hij aandacht vragen voor de erbarmelijke levensomstandigheden van daklozen, maar hoopte hij ook aangenomen te worden voor een stageprojectbij de Britse zender Channel 4.

Enkele dagen geleden vroeg de jonge journalist op Twitter zijn 1.500 volgers nog of hij van iemand een slaapzak en een oude gsm kon lenen. Sindsdien werd er geen informatie meer gepost op de sociale netwerksite. Drie dagen later werd zijn dode lichaam teruggevonden in een vervallen gebouw.

Ultieme opoffering

Volgens de politie zou er geen derde partij betrokken zijn bij zijn dood. Wellicht stierf de man door onderkoeling. De temperaturen in Newcastle zakten de voorbije dagen tot -4 °C.

Een vriend van Halpin spreekt in The Evening Chronicle van 'de ultieme opoffering terwijl hij aandacht probeerde te vragen voor het lot van andere mensen.' (TE)

Lee Halpin draaide een reportage over daklozen in de straten van het Britse Newcastle. Volgens de krant The Evening Chronicle zou hij een week lang tussen de daklozen leven, op straat slapen en om voedsel bedelen. Met zijn project wou hij aandacht vragen voor de erbarmelijke levensomstandigheden van daklozen, maar hoopte hij ook aangenomen te worden voor een stageprojectbij de Britse zender Channel 4. Enkele dagen geleden vroeg de jonge journalist op Twitter zijn 1.500 volgers nog of hij van iemand een slaapzak en een oude gsm kon lenen. Sindsdien werd er geen informatie meer gepost op de sociale netwerksite. Drie dagen later werd zijn dode lichaam teruggevonden in een vervallen gebouw. Ultieme opoffering Volgens de politie zou er geen derde partij betrokken zijn bij zijn dood. Wellicht stierf de man door onderkoeling. De temperaturen in Newcastle zakten de voorbije dagen tot -4 °C. Een vriend van Halpin spreekt in The Evening Chronicle van 'de ultieme opoffering terwijl hij aandacht probeerde te vragen voor het lot van andere mensen.' (TE)