"De pers gooit nu al twee maanden modder op mij", antwoordde Frans presidentskandidaat François Fillon tijdens een interview in "L'Emission politique" op France 2 op de vraag of hij een "man van het geld" is. "Dat heeft me vaak doen denken aan Pierre Bérégovoy", aldus Fillon, die zo verwijst naar de socialistische eerste minister van president François Mitterand, tegen wie een onderzoek liep rond een interestloze lening die hij ontving van een bevriende zakenman. Hij pleegde in 1993 zelfmoord, en Mitterand verklaarde dat zijn politieke tegenstanders en de pers hem zover hadden gedreven. "Ik begrijp waarom men zo'n extreme daad pleegt", aldus Fillon, die volgens de laatste peilingen de tweede ronde van de presidentsverkiezingen niet zal halen.

Hij beschuldigde ook de Franse president ervan aan het hoofd te staan van een "zwart kabinet". "Er is een boek dat een van de dagen uitkomt en waarvan ik delen heb gelezen, en dat is geschreven door journalisten die absoluut mijn vrienden niet zijn omdat ze schrijven voor Le Canard enchaîné", aldus Fillon, zo verwijzend naar de onthullingen door het weekblad dat Fillon zijn vrouw en twee van zijn kinderen zou hebben laten betalen door het parlement voor fictieve jobs.

In het boek staat volgens Fillon dat "François Hollande alle juridische verhoren die hem interesseren naar zijn bureau laat brengen, wat volledig illegaal is". De presidentskandidaat vraagt dan ook dat er "een onderzoek geopend wordt naar de beweringen uit het boek, want dit is een staatsschandaal". Het presidentschap reageerde al dat het om "valse beschuldigingen" gaat van Fillon en veroordeelt de uitspraken met klem.

Tot slot erkende Fillon dat het fout was van hem om dure kostuums te accepteren van een vriend. "Ik heb een foute inschatting gemaakt en ik heb ze teruggegeven", aldus Fillon over de kostuums ter waarde van 13.000 euro die hij ontving van een "oude vriend sinds 20 jaar".

"De pers gooit nu al twee maanden modder op mij", antwoordde Frans presidentskandidaat François Fillon tijdens een interview in "L'Emission politique" op France 2 op de vraag of hij een "man van het geld" is. "Dat heeft me vaak doen denken aan Pierre Bérégovoy", aldus Fillon, die zo verwijst naar de socialistische eerste minister van president François Mitterand, tegen wie een onderzoek liep rond een interestloze lening die hij ontving van een bevriende zakenman. Hij pleegde in 1993 zelfmoord, en Mitterand verklaarde dat zijn politieke tegenstanders en de pers hem zover hadden gedreven. "Ik begrijp waarom men zo'n extreme daad pleegt", aldus Fillon, die volgens de laatste peilingen de tweede ronde van de presidentsverkiezingen niet zal halen. Hij beschuldigde ook de Franse president ervan aan het hoofd te staan van een "zwart kabinet". "Er is een boek dat een van de dagen uitkomt en waarvan ik delen heb gelezen, en dat is geschreven door journalisten die absoluut mijn vrienden niet zijn omdat ze schrijven voor Le Canard enchaîné", aldus Fillon, zo verwijzend naar de onthullingen door het weekblad dat Fillon zijn vrouw en twee van zijn kinderen zou hebben laten betalen door het parlement voor fictieve jobs. In het boek staat volgens Fillon dat "François Hollande alle juridische verhoren die hem interesseren naar zijn bureau laat brengen, wat volledig illegaal is". De presidentskandidaat vraagt dan ook dat er "een onderzoek geopend wordt naar de beweringen uit het boek, want dit is een staatsschandaal". Het presidentschap reageerde al dat het om "valse beschuldigingen" gaat van Fillon en veroordeelt de uitspraken met klem. Tot slot erkende Fillon dat het fout was van hem om dure kostuums te accepteren van een vriend. "Ik heb een foute inschatting gemaakt en ik heb ze teruggegeven", aldus Fillon over de kostuums ter waarde van 13.000 euro die hij ontving van een "oude vriend sinds 20 jaar".