Naast acht Ferrari's meldt de politie dat er ook drie Mercedessen, een Lamborghini Diablo en een Toyota Prius betrokken waren in het ongeluk. Getuigen verklaarden een ongelooflijk kabaal gehoord te hebben, enkele momenten voor het ongeluk.

De auto's zijn serieus beschadigd of volledig herleid tot schrootmetaal. Miraculeus is er niemand ernstig gewond geraakt, maar de rekening zal pijnlijk genoeg zijn. De totale kost zal oplopen in de miljoenen euro's.

Het liep fout toen de eerste chauffeur een vangrail raakte nadat hij begon te slippen omwille van een glad wegdek. De auto's werden teruggeslingerd op de snelweg na de botsing met de vangrails. Zo ontstond er een kettingbotsing omdat andere wagens de gekatapulteerde sportauto's niet tijdig konden ontwijken. De snelweg was enkele uren volledig afgesloten, terwijl de brokstokken werden opgeruimd.

Het merendeel van de chauffeurs zijn autoliefhebbers. Er is een onderzoek gestart naar het ongeluk, maar voorlopig is er nog niemand aansprakelijk gesteld. (RDM)

Naast acht Ferrari's meldt de politie dat er ook drie Mercedessen, een Lamborghini Diablo en een Toyota Prius betrokken waren in het ongeluk. Getuigen verklaarden een ongelooflijk kabaal gehoord te hebben, enkele momenten voor het ongeluk. De auto's zijn serieus beschadigd of volledig herleid tot schrootmetaal. Miraculeus is er niemand ernstig gewond geraakt, maar de rekening zal pijnlijk genoeg zijn. De totale kost zal oplopen in de miljoenen euro's. Het liep fout toen de eerste chauffeur een vangrail raakte nadat hij begon te slippen omwille van een glad wegdek. De auto's werden teruggeslingerd op de snelweg na de botsing met de vangrails. Zo ontstond er een kettingbotsing omdat andere wagens de gekatapulteerde sportauto's niet tijdig konden ontwijken. De snelweg was enkele uren volledig afgesloten, terwijl de brokstokken werden opgeruimd. Het merendeel van de chauffeurs zijn autoliefhebbers. Er is een onderzoek gestart naar het ongeluk, maar voorlopig is er nog niemand aansprakelijk gesteld. (RDM)