Een activiste van de groep Femen, die de oppositie van de kerk tegen abortus en het vrije huwelijk aan de kaak stelt, heeft uitgerekend op kerstdag haar borsten onthuld in de kerststal op het Sint-Pietersplein in Rome, zo hebben getuigen bericht.

Op haar buik had ze "God is woman" geschreven. De ordediensten van het Vaticaan konden de vrouw snel oppakken. De openbaring gebeurde in het begin van de namiddag, enige tijd na de kerstzegen van de paus, maar er waren nog steeds heel wat mensen ter plaatse.

Het is niet de eerste keer dat een Femen-activiste een soortgelijke actie in het Vaticaan onderneemt. De plaats en het moment zijn deze keer evenwel goed gekozen om te kunnen provoceren. (Belga/AVE)

Een activiste van de groep Femen, die de oppositie van de kerk tegen abortus en het vrije huwelijk aan de kaak stelt, heeft uitgerekend op kerstdag haar borsten onthuld in de kerststal op het Sint-Pietersplein in Rome, zo hebben getuigen bericht.Op haar buik had ze "God is woman" geschreven. De ordediensten van het Vaticaan konden de vrouw snel oppakken. De openbaring gebeurde in het begin van de namiddag, enige tijd na de kerstzegen van de paus, maar er waren nog steeds heel wat mensen ter plaatse. Het is niet de eerste keer dat een Femen-activiste een soortgelijke actie in het Vaticaan onderneemt. De plaats en het moment zijn deze keer evenwel goed gekozen om te kunnen provoceren. (Belga/AVE)