In de nacht van zaterdag op zondag bevestigde het Congolese Grondwettelijk Hof de overwinning van Tshisekedi bij de verkiezingen van vorige maand. Martin Fayulu, een andere oppositiekandidaat, had beroep ingediend bij dat Hof omdat Tshisekedi's winst volgens hem niet het resultaat is van de verkiezingen, maar van een achterkamerdeal tussen uittredend president Joseph Kabila en Tshisekedi. Donderdag legde Tshisekedi officieel de eed af als Congolees president.

De nieuwe president beloofde eveneens alle 'politieke gevangenen' in Congo vrij laten. 'De minister van Justitie zal bevoegd zijn om een lijst op te stellen van alle politieke gevangenen, gewetensgevangenen of gelijkgestemden, op het hele grondgebied met het oog op hun vrijlating', beloofde Tshisekedi.

In de nacht van zaterdag op zondag bevestigde het Congolese Grondwettelijk Hof de overwinning van Tshisekedi bij de verkiezingen van vorige maand. Martin Fayulu, een andere oppositiekandidaat, had beroep ingediend bij dat Hof omdat Tshisekedi's winst volgens hem niet het resultaat is van de verkiezingen, maar van een achterkamerdeal tussen uittredend president Joseph Kabila en Tshisekedi. Donderdag legde Tshisekedi officieel de eed af als Congolees president. De nieuwe president beloofde eveneens alle 'politieke gevangenen' in Congo vrij laten. 'De minister van Justitie zal bevoegd zijn om een lijst op te stellen van alle politieke gevangenen, gewetensgevangenen of gelijkgestemden, op het hele grondgebied met het oog op hun vrijlating', beloofde Tshisekedi.