Chakib Akrouh werd geïdentificeerd op basis van beelden in de Parijse metro van 13 november (waarop hij te zien was in het gezelschap van Abdelhamid Abaaoud) en via vergelijking van DNA-materiaal van zijn moeder. Zijn identiteit lekte donderdag uit in de Franse pers.

"De procureur van Parijs heeft nog alle moeite gedaan om ons tijdig op de hoogte te brengen maar intussen was het kwaad al geschied", klinkt het bij het federaal parket. De Belgische speurders hadden immers uit de entourage van Chakib Akrouh mogelijks nog heel wat bruikbare informatie kunnen verzamelen maar door het lekken van diens identiteit is die kans nu wel bijzonder klein geworden.

"We hebben vandaag in allerijl nog huiszoekingen laten uitvoeren maar de kans dat dit spoor na de lekken doodloopt, is bijzonder groot", aldus nog het federaal parket. (Belga/NSK)

Chakib Akrouh werd geïdentificeerd op basis van beelden in de Parijse metro van 13 november (waarop hij te zien was in het gezelschap van Abdelhamid Abaaoud) en via vergelijking van DNA-materiaal van zijn moeder. Zijn identiteit lekte donderdag uit in de Franse pers."De procureur van Parijs heeft nog alle moeite gedaan om ons tijdig op de hoogte te brengen maar intussen was het kwaad al geschied", klinkt het bij het federaal parket. De Belgische speurders hadden immers uit de entourage van Chakib Akrouh mogelijks nog heel wat bruikbare informatie kunnen verzamelen maar door het lekken van diens identiteit is die kans nu wel bijzonder klein geworden."We hebben vandaag in allerijl nog huiszoekingen laten uitvoeren maar de kans dat dit spoor na de lekken doodloopt, is bijzonder groot", aldus nog het federaal parket. (Belga/NSK)