FBI wou ook Clinton Foundation onderzoeken

© GettyImages

Agenten van de Amerikaanse FBI, de federale recherce, hebben eerder dit jaar aangedrongen op een grondig onderzoek naar de Clinton Foundation. Ze wilden nagaan of de stichting bijzondere politieke gunsten verleende aan donoren, maar uiteindelijk werd beslist dat er onvoldoende bewijzen waren om het onderzoek voort te zetten.

Verschillende New Yorkse FBI-agenten zouden discussies gevoerd hebben over de mate waarin het dossier kon worden uitgezocht. Dat blijkt uit informatie van de krant Wall Street Journal (WSJ). De agenten wilden nagaan of er iets aan was van de berichten over corruptie en belangenvermenging bij de ‘liefdadigheidsinstelling’ van Bill en Hillary Clinton. In WSJ wordt in detail ingegaan op de gesprekken die de onderzoekers en het Openbaar Ministerie daarover voerden. Maar de zaak werd volgens de mediaberichten door het Openbaar Ministerie geklasseerd, omdat er onvoldoende bewijzen waren voor de beschuldigingen.

Tegenstanders van Clinton hebben al langer kritiek op de werking van haar stichting. Ze stellen onder meer dat de donoren van de Clinton Foundation toegang kregen tot hoge vertegenwoordigers van de Amerikaanse overheid. Bij de Clinton Foundation klinkt het in een reactie dat de stichting nooit door de FBI gecontacteerd werd.

De FBI ligt al onder vuur bij de Democraten, omdat FBI-directeur James Comey op minder dan twee weken van de presidentsverkiezingen een nieuw onderzoek naar de e-mails van de Democratische presidentskandidate openbaar had gemaakt.

(Belga/SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content