De huiszoekingen vonden plaats in Washington D.C. en New York en zijn gelinkt aan een onderzoek naar mogelijke schendingen van de sancties die de VS oplegden aan de Rus. Het Amerikaanse ministerie van Financiën bevroor in 2018 de activa van Deripaska in de VS en legde een verbod op om nog zaken met hem te doen. Reden was een onderzoek naar het witwassen van geld en afpersing. De oligarch zou ook smeergeld hebben aangeboden aan een overheidsfunctionaris, opdracht hebben gegeven voor de moord op een zakenman en banden hebben met de Russische maffia.

De naam van Oleg Deripaska duikt ook regelmatig op in het onderzoek naar de vermeende Russische beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Volgens documenten zou de voormalige campagnedirecteur van Donald Trump, Paul Manafort, vertrouwelijke informatie gedeeld hebben met de Deripaska en met Konstantin Kilimnik, een agent van de Russische inlichtingendiensten. Manafort werd veroordeeld tot 7,5 jaar cel voor verschillende beschuldigingen van fraude, maar Donald Trump verleende hem gratie kort voor hij uit het Witte Huis vertrok.

De huiszoekingen vonden plaats in Washington D.C. en New York en zijn gelinkt aan een onderzoek naar mogelijke schendingen van de sancties die de VS oplegden aan de Rus. Het Amerikaanse ministerie van Financiën bevroor in 2018 de activa van Deripaska in de VS en legde een verbod op om nog zaken met hem te doen. Reden was een onderzoek naar het witwassen van geld en afpersing. De oligarch zou ook smeergeld hebben aangeboden aan een overheidsfunctionaris, opdracht hebben gegeven voor de moord op een zakenman en banden hebben met de Russische maffia. De naam van Oleg Deripaska duikt ook regelmatig op in het onderzoek naar de vermeende Russische beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Volgens documenten zou de voormalige campagnedirecteur van Donald Trump, Paul Manafort, vertrouwelijke informatie gedeeld hebben met de Deripaska en met Konstantin Kilimnik, een agent van de Russische inlichtingendiensten. Manafort werd veroordeeld tot 7,5 jaar cel voor verschillende beschuldigingen van fraude, maar Donald Trump verleende hem gratie kort voor hij uit het Witte Huis vertrok.