FBI doorzoekt huis van ex-vicepresident Mike Pence

Mike Pence. © Belga Image

Na de vondst van vertrouwelijke regeringsdocumenten in het privéhuis van voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de FBI de woning doorzocht.

Pence was zelf niet aanwezig, maar een van zijn advocaten tekende wel present in het huis in de Amerikaanse staat Indiana.

Pence was vicepresident onder Donald Trump. De huiszoeking kwam niet als een verrassing: het Amerikaanse ministerie van Justitie en de advocaten van de Republikein hadden van tevoren afspraken gemaakt. Pence had zijn volledige medewerking verzekerd. Eind januari was al bekend geworden dat in het huis van Pence documenten waren aangetroffen uit zijn ambtstijd. Een advocaat zou die documenten ontdekt hebben. De FBI haalde ze op.

De 63-jarige Pence liet weten dat hij zich er niet bewust van was dat er zich vertrouwelijke documenten in zijn woning bevonden, maar hij stelde ook duidelijk dat dat niet het geval had mogen zijn.

De voorbije weken doken ook al vertrouwelijke documenten op in de privéwoning van president Joe Biden. In de zomer zorgde de vondst van gevoelige informatie bij ex-president Trump voor ophef.

Ook bij Biden en Trump werden huiszoekingen gehouden.

Pence was vicepresident van 2017 tot 2021. De verwachting is dat hij zich bij de Republikeinen kandidaat zal stellen om een gooi te doen naar het presidentschap. De verkiezingen vinden plaats in november 2024.

Partner Content