Het Britse Europarlementslid Nigel Farage heeft woensdag weer uitgehaald naar permanent voorzitter Herman Van Rompuy van de Europese Raad.

De euroscepticus had Van Rompuy eerder iemand met het charisma van een natte dweil en het voorkomen van een lagere bankbediende genoemd.

Dat leverde hem de inhouding van tien dagen parlementaire vergoeding op. Die straf werd hem opgelegd door voorzitter Jerzy Buzek van het Europees Parlement.

In het Europees Parlement noemde Farage Van Rompuy woensdag de 'Zeus van de moderne tijd'.

'Terwijl Zeus Europa ontvoerde, vrees ik dat u de democratie
ontvoert. Niemand die in de democratie gelooft, zou uw job aanvaarden', aldus Farage.

Hij bekritiseerde eerder al Van Rompuy omdat hij niet rechtstreeks verkozen is.

Werkgroep

Van Rompuy gaf woensdag in het Europees Parlement toelichting bij de voorbije Europese top, waar de Europese 2020-strategie werd vastgelegd.

De Europese president zei er dat hij veel belang hecht aan de werkgroep die moet onderzoeken hoe het economisch toezicht in
Europa versterkt kan worden.

De task force werd tijdens de voorbije Europese opgericht op vraag van Duitsland.

De werkgroep zal worden voorgezeten door Van Rompuy zelf, die in nauw overleg zal staan met de Europese Commissie.

Het Britse Europarlementslid Nigel Farage heeft woensdag weer uitgehaald naar permanent voorzitter Herman Van Rompuy van de Europese Raad.De euroscepticus had Van Rompuy eerder iemand met het charisma van een natte dweil en het voorkomen van een lagere bankbediende genoemd. Dat leverde hem de inhouding van tien dagen parlementaire vergoeding op. Die straf werd hem opgelegd door voorzitter Jerzy Buzek van het Europees Parlement. In het Europees Parlement noemde Farage Van Rompuy woensdag de 'Zeus van de moderne tijd'.'Terwijl Zeus Europa ontvoerde, vrees ik dat u de democratie ontvoert. Niemand die in de democratie gelooft, zou uw job aanvaarden', aldus Farage. Hij bekritiseerde eerder al Van Rompuy omdat hij niet rechtstreeks verkozen is. WerkgroepVan Rompuy gaf woensdag in het Europees Parlement toelichting bij de voorbije Europese top, waar de Europese 2020-strategie werd vastgelegd. De Europese president zei er dat hij veel belang hecht aan de werkgroep die moet onderzoeken hoe het economisch toezicht in Europa versterkt kan worden. De task force werd tijdens de voorbije Europese opgericht op vraag van Duitsland. De werkgroep zal worden voorgezeten door Van Rompuy zelf, die in nauw overleg zal staan met de Europese Commissie.