Families van slachtoffers Parijs vanaf dinsdag voor het eerst door rechters ontvangen

© Reuters

Gezinsleden van de slachtoffers van de jihadistische aanslagen van 13 november in Parijs worden vanaf dinsdag ontvangen door de rechters die met het onderzoek belast zijn. Dat gebeurt voor het eerst en heeft “vooral een symbolische” waarde zes maanden na moordpartijen waarbij 130 doden vielen.

Deze bijeenkomsten, met ruim duizend burgerlijke partijen, zijn over drie dagen gespreid en vinden in een speciaal ingerichte zaal plaats in de militaire school in Parijs. Op 24 mei is een ontmoeting gepland met verwanten van de slachtoffers van de aanvallen op Parijse terrassen en het Stade de France, op 25 en 26 mei ontvangen de magistraten die van concertzaal Bataclan, waar 90 mensen gedood werden.

De rechters, bijgestaan door afgevaardigden van het parket van Parijs, zullen uiteenzetten welke vooruitgang geboekt is in het onderzoek in Frankrijk en België en wat ze willen bereiken. Vervolgens kunnen de burgerlijke partijen vragen stellen, legt een bron dicht bij het dossier uit.

Voor advocaat Gérard Chemla is deze eerste ontmoeting “vooral symbolisch”. Hij verwacht dat de rechters “wellicht niet veel meer zullen zeggen dan wat al in de pers is verschenen”. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content