De familie van Michael Brown, de ongewapende zwarte tiener die vorig jaar in augustus door een agent werd doodgeschoten in Ferguson, een voorstad van de Amerikaanse stad Saint Louis, gaat de stad vervolgen voor de burgerlijke rechtbank. Verwacht wordt dat de familie vandaag/donderdag officieel een aanklacht indient.

Geen weerstand

De achttienjarige Brown en zijn vriend Dorian Johnson zouden sigaren gestolen hebben uit een winkel. Ze werden staande gehouden door agent Darren Wilson. Volgens getuigen bood Brown geen weerstand toen Wilson zes kogels op hem afvuurde.

Niet aangeklaagd

De agent verklaarde later dat hij zich door Brown bedreigd voelde en daarom op hem heeft geschoten. Het incident van 9 augustus leidde tot weken van protest, betogingen en rellen in de buitenwijk van Saint Louis. Wilson werd niet aangeklaagd voor de feiten. (Belga/WB)

De familie van Michael Brown, de ongewapende zwarte tiener die vorig jaar in augustus door een agent werd doodgeschoten in Ferguson, een voorstad van de Amerikaanse stad Saint Louis, gaat de stad vervolgen voor de burgerlijke rechtbank. Verwacht wordt dat de familie vandaag/donderdag officieel een aanklacht indient. De achttienjarige Brown en zijn vriend Dorian Johnson zouden sigaren gestolen hebben uit een winkel. Ze werden staande gehouden door agent Darren Wilson. Volgens getuigen bood Brown geen weerstand toen Wilson zes kogels op hem afvuurde. De agent verklaarde later dat hij zich door Brown bedreigd voelde en daarom op hem heeft geschoten. Het incident van 9 augustus leidde tot weken van protest, betogingen en rellen in de buitenwijk van Saint Louis. Wilson werd niet aangeklaagd voor de feiten. (Belga/WB)