De Amerikaanse familie Garibay zal zich haar uitstapje naar de hoogste wolkenkrabber van Chicago nog lang herinneren. Vlak voor ze op het glazen platform zouden stappen dat op 412 meter hoogte uit de 442 meter hoge Willis Tower steekt en bezoekers toelaat om loodrecht omlaag naar de straat te kijken, hadden ze het personeel nog grappend gevraagd of dat het wel zou houden. "Onbreekbaar", verzekerden de suppoosten.

Een paar seconden later hoorden de Garibays een ijzingwekkend krakend krakend geluid en verschenen er onder hun voeten barsten in de vloer onder.

"Ik zag het kraken en ik sprong er meteen vanaf", zei Alejandro Garibay aan de televisiezender NBC. "Ik rende letterlijk helemaal naar de andere kant van het gebouw."

De attractie is tot nader order gesloten voor inspectie en onderhoud, maar de directie van de Willis Tower (ook bekend als 'Sears Tower', de vroegere naam van het gebouw) laat weten dat er op geen enkel moment iemand in gevaar was. De barsten zaten niet in het glas zelf, maar in de beschermende laag die er is om krassen te voorkomen, luidt het. De vloer van het platform zelf bestaat uit drie 2 centimeter dikke lagen glas die samen meer dan vier ton kunnen dragen.

"Ik kon het niet geloven", zei Ernesto Garibay achteraf aan NBC. "Ik kan het eerlijk gezegd nog stééds niet geloven."

De Amerikaanse familie Garibay zal zich haar uitstapje naar de hoogste wolkenkrabber van Chicago nog lang herinneren. Vlak voor ze op het glazen platform zouden stappen dat op 412 meter hoogte uit de 442 meter hoge Willis Tower steekt en bezoekers toelaat om loodrecht omlaag naar de straat te kijken, hadden ze het personeel nog grappend gevraagd of dat het wel zou houden. "Onbreekbaar", verzekerden de suppoosten.Een paar seconden later hoorden de Garibays een ijzingwekkend krakend krakend geluid en verschenen er onder hun voeten barsten in de vloer onder."Ik zag het kraken en ik sprong er meteen vanaf", zei Alejandro Garibay aan de televisiezender NBC. "Ik rende letterlijk helemaal naar de andere kant van het gebouw."De attractie is tot nader order gesloten voor inspectie en onderhoud, maar de directie van de Willis Tower (ook bekend als 'Sears Tower', de vroegere naam van het gebouw) laat weten dat er op geen enkel moment iemand in gevaar was. De barsten zaten niet in het glas zelf, maar in de beschermende laag die er is om krassen te voorkomen, luidt het. De vloer van het platform zelf bestaat uit drie 2 centimeter dikke lagen glas die samen meer dan vier ton kunnen dragen."Ik kon het niet geloven", zei Ernesto Garibay achteraf aan NBC. "Ik kan het eerlijk gezegd nog stééds niet geloven."