Extreemlinks eist aanslag Israëlische ambassade in Griekenland op

De Israëlische ambassade werd beschoten op 12 december. © Reuters

In Athene heeft een extreemlinkse beweging de aanslag op de Israëlische ambassade opgeëist. Dat meldt een politiebron. De ambassade werd in december beschoten met kalasjnikovs, er vielen geen slachtoffers.

De extreemlinkse beweging ‘Strijders van het Volk’ heeft de aanslag op de Israëlische ambassade in Athene opgeëist. Die werd op 12 december beschoten met kalasjnikovs. Na een anonieme tip aan een krantenredactie, heeft de antiterrorisme-cel van de Griekse politie nu een USB-stick gevonden in een vuilbak in Athene. De USB-stick bevatte een tekst van de extreemlinkse groep ‘Strijders van het Volk’. De inhoud ervan is onbekend.

Na de aanslag vond de politie 54 kogels. Daardoor konden ze de link leggen met een aanslag op de Duitse ambassade, een jaar eerder. De extreemlinkse groep is ook verantwoordelijk voor twee andere aanslagen: in januari 2013 op het partijbureau van de Griekse rechtse partij ‘Nieuwe Democratie’ en in januari 2014 op een autoconcessiehouder. Bij de aanslagen zijn er geen slachtoffers gevallen. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content