"In de dagen voor Kerstmis heeft een bevriende inlichtingendienst verschillende Europese steden gewaarschuwd dat er mogelijk bomaanslagen of schietpartijen kunnen plaatsvinden op plaatsen waar tussen kerst en nieuwjaar veel mensen samenkomen", aldus de politie van Wenen in een persbericht.

Daarbij werden ook meerdere namen van mogelijke daders genoemd. De onderzoeken hebben momenteel nog geen concrete resultaten opgeleverd, klinkt het.

De politie meldt nog dat ze de veiligheidsmaatregelen zal verhogen bij openbare evenementen en ook meer controles zal uitvoeren langs de weg, zowel in de hoofdstad als in de rest van het land.

De waarschuwingen komen er meer dan een maand na de zware aanslagen in Parijs, waar op 13 november 130 mensen om het leven kwamen. (Belga/WK)

"In de dagen voor Kerstmis heeft een bevriende inlichtingendienst verschillende Europese steden gewaarschuwd dat er mogelijk bomaanslagen of schietpartijen kunnen plaatsvinden op plaatsen waar tussen kerst en nieuwjaar veel mensen samenkomen", aldus de politie van Wenen in een persbericht. Daarbij werden ook meerdere namen van mogelijke daders genoemd. De onderzoeken hebben momenteel nog geen concrete resultaten opgeleverd, klinkt het. De politie meldt nog dat ze de veiligheidsmaatregelen zal verhogen bij openbare evenementen en ook meer controles zal uitvoeren langs de weg, zowel in de hoofdstad als in de rest van het land. De waarschuwingen komen er meer dan een maand na de zware aanslagen in Parijs, waar op 13 november 130 mensen om het leven kwamen. (Belga/WK)