Het Egyptische ministerie van Toerisme heeft de hulp van buitenlandse experts ingeroepen om een reeks van aanvallen van haaien te onderzoeken. Voor de kust van de populaire badplaats Sharm el-Sheikh, aan de Rode Zee, vielen de voorbije week al één dode en verschillende gewonden.

Dat meldt de BBC maandag. Aanvallen van haaien zijn normaal gezien erg zeldzaam in de Rode Zee.

Zondag nog werd een 70-jarige Duitse vrouw doodgebeten door een haai. Ze was op een twintigtal meter van de kustlijn aan het snorkelen, toen ze werd aangevallen. Getuigen beschreven hoe het water rond de vrouw plots rood kleurde. Ze overleed onmiddellijk.

De autoriteiten hebben opnieuw alle watersportactiviteiten in het gebied verboden.

Gevangen

Vorige week al raakten vier toeristen gewond bij aanvallen van haaien voor de kust van Sharm el-Sheikh. Meteen werden alle watersportactiviteiten opgeschort.

Een dag later deelden de autoriteiten mee dat ze twee oceanische witpunthaaien die volgens hen achter de aanvallen zaten, hadden gevangen. Maar zondag voltrok zich dus een nieuw, dodelijk incident.

Waarschuwing

Sharm el-Sheikh is erg populair bij duikers en snorkelaars, en trekt elk jaar duizenden toeristen.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Sharm el-Sheikh al aangepast.

Grotere kaart weergeven

Het Egyptische ministerie van Toerisme heeft de hulp van buitenlandse experts ingeroepen om een reeks van aanvallen van haaien te onderzoeken. Voor de kust van de populaire badplaats Sharm el-Sheikh, aan de Rode Zee, vielen de voorbije week al één dode en verschillende gewonden. Dat meldt de BBC maandag. Aanvallen van haaien zijn normaal gezien erg zeldzaam in de Rode Zee. Zondag nog werd een 70-jarige Duitse vrouw doodgebeten door een haai. Ze was op een twintigtal meter van de kustlijn aan het snorkelen, toen ze werd aangevallen. Getuigen beschreven hoe het water rond de vrouw plots rood kleurde. Ze overleed onmiddellijk. De autoriteiten hebben opnieuw alle watersportactiviteiten in het gebied verboden.Gevangen Vorige week al raakten vier toeristen gewond bij aanvallen van haaien voor de kust van Sharm el-Sheikh. Meteen werden alle watersportactiviteiten opgeschort. Een dag later deelden de autoriteiten mee dat ze twee oceanische witpunthaaien die volgens hen achter de aanvallen zaten, hadden gevangen. Maar zondag voltrok zich dus een nieuw, dodelijk incident. Waarschuwing Sharm el-Sheikh is erg populair bij duikers en snorkelaars, en trekt elk jaar duizenden toeristen. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Sharm el-Sheikh al aangepast.Grotere kaart weergeven