De Islamitische Staat (IS) stuurde alweer gruwelijke beelden de wereld in. Twee weken na de onthoofding van Amerikaans journalist James Foley, toont de nieuwe executievideo de moord op Amerikaanse freelancejournalist Steven Sotloff.

Het Witte Huis heeft nu bevestigd dat de beelden authentiek zijn. Woordvoerster van de Nationale Veiligheidsraad, Caitlin Hayden, kondigde de evaluatie door de Amerikaanse inlichtingendienst aan in een statement, zo meldt Associated Press.

Op de beelden is te zien hoe een gemaskerde militant de Amerikaanse president Barack Obama waarschuwt dat als hij de luchtaanvallen tegen de terreurbeweging in Irak voortzet, er nog meer westerse gijzelaars zullen worden vermoord.

De Amerikaanse Sotloff kwam uit Miami en was 31 jaar oud. Hij berichtte voor Time Magazine en Foreign Policy. In Syrië raakte hij in augustus 2013 vermist.

De Islamitische Staat (IS) stuurde alweer gruwelijke beelden de wereld in. Twee weken na de onthoofding van Amerikaans journalist James Foley, toont de nieuwe executievideo de moord op Amerikaanse freelancejournalist Steven Sotloff. Het Witte Huis heeft nu bevestigd dat de beelden authentiek zijn. Woordvoerster van de Nationale Veiligheidsraad, Caitlin Hayden, kondigde de evaluatie door de Amerikaanse inlichtingendienst aan in een statement, zo meldt Associated Press.Op de beelden is te zien hoe een gemaskerde militant de Amerikaanse president Barack Obama waarschuwt dat als hij de luchtaanvallen tegen de terreurbeweging in Irak voortzet, er nog meer westerse gijzelaars zullen worden vermoord.De Amerikaanse Sotloff kwam uit Miami en was 31 jaar oud. Hij berichtte voor Time Magazine en Foreign Policy. In Syrië raakte hij in augustus 2013 vermist.