In Najran, in het zuiden van Saoedi-Arabië, zijn vier mannen wegens het smokkelen van hasjiesj geëxecuteerd. Dat deelde het Saoedische ministerie van Binnenlandse Zaken mee. De vier waren aan de grens met Jemen opgepakt nadat zij een grote lading hasj hadden ontvangen. In het fundamentalistische koninkrijk zijn in 2014 al 32 mensen na een rechterlijke uitspraak ter dood gebracht.

Saoedi-Arabië kent een waslijst misdaden waarop de doodstraf staat. Behalve moord en verkrachting zijn dat ook 'kleinere' vergrijpen als drugshandel en 'hekserij'.

Volgens de mensenrechtenorganisatie Amnesty International werden in het uiterst conservatie, olierijke land vorig jaar niet minder dan 79 doodstraffen uitgevoerd. (Belga/WB)

In Najran, in het zuiden van Saoedi-Arabië, zijn vier mannen wegens het smokkelen van hasjiesj geëxecuteerd. Dat deelde het Saoedische ministerie van Binnenlandse Zaken mee. De vier waren aan de grens met Jemen opgepakt nadat zij een grote lading hasj hadden ontvangen. In het fundamentalistische koninkrijk zijn in 2014 al 32 mensen na een rechterlijke uitspraak ter dood gebracht.Saoedi-Arabië kent een waslijst misdaden waarop de doodstraf staat. Behalve moord en verkrachting zijn dat ook 'kleinere' vergrijpen als drugshandel en 'hekserij'. Volgens de mensenrechtenorganisatie Amnesty International werden in het uiterst conservatie, olierijke land vorig jaar niet minder dan 79 doodstraffen uitgevoerd. (Belga/WB)