Ali Sabat presenteerde in Libanon een populair televisieprogramma, waarin hij de toekomst voorspelde en raad gaf.

Zwarte magie

In mei 2008 werd hij in het Saudische Medina, waar hij op bedevaart was, opgepakt. Hij was in het bezit was van talismans en geneeskrachtige planten. Volgens de lokale pers zou hij aan zwarte magie doen. Sabat werd in november 2009 veroordeeld tot de doodstraf.

"Afgelopen nacht vernamen we dat hij binnen de 48 uren onthoofd zal worden", zegt zijn advocate May el-Khansa. "Het is belangrijk dat we zijn leven redden. Hij is geen crimineel".

Ook mensenrechtenorganisatie Amnesty International verklaarde informatie te hebben gekregen waarin stond dat de executie voorzien is voor donderdag.

Saudi-Arabië kondigde in 2009 de lancering van een campagne aan om tovenarij in het koninkrijk tegen te gaan. In 2007 werd een Egyptische apotheker onthoofd voor gelijkaardige praktijken.

Ali Sabat presenteerde in Libanon een populair televisieprogramma, waarin hij de toekomst voorspelde en raad gaf. Zwarte magie In mei 2008 werd hij in het Saudische Medina, waar hij op bedevaart was, opgepakt. Hij was in het bezit was van talismans en geneeskrachtige planten. Volgens de lokale pers zou hij aan zwarte magie doen. Sabat werd in november 2009 veroordeeld tot de doodstraf. "Afgelopen nacht vernamen we dat hij binnen de 48 uren onthoofd zal worden", zegt zijn advocate May el-Khansa. "Het is belangrijk dat we zijn leven redden. Hij is geen crimineel". Ook mensenrechtenorganisatie Amnesty International verklaarde informatie te hebben gekregen waarin stond dat de executie voorzien is voor donderdag. Saudi-Arabië kondigde in 2009 de lancering van een campagne aan om tovenarij in het koninkrijk tegen te gaan. In 2007 werd een Egyptische apotheker onthoofd voor gelijkaardige praktijken.