Een Egyptische rechtbank heeft de vrijlating gelast van de vroegere Egyptische president Hosni Moebarak, zo heeft de Egyptische staatstelevisie gemeld.

Een correctionele rechtbank besliste dat de vroegere machthebber de gevangenis mag verlaten. Een ambtenaar van Justitie meldde dat Moebarak voor de verdere duur van zijn proces nog wel onder huisarrest staat.

Moebarak wordt vrijgelaten, omdat hij de maximumperiode van twee jaar in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht en er voorlopig geen andere redenen zijn om hem verder vast te houden.

Dood van demonstranten

Moebarak staat op dit moment voor de rechter op verdenking van de dood van demonstranten tijdens de opstanden van 2011. Eerder werd de voormalige president voor de dood van de demonstranten al tot levenslang veroordeeld. De strafzaak moest echter worden overgedaan, omdat er geen concreet bewijs zou zijn geleverd voor Moebaraks schuld. (AVE)

Een Egyptische rechtbank heeft de vrijlating gelast van de vroegere Egyptische president Hosni Moebarak, zo heeft de Egyptische staatstelevisie gemeld. Een correctionele rechtbank besliste dat de vroegere machthebber de gevangenis mag verlaten. Een ambtenaar van Justitie meldde dat Moebarak voor de verdere duur van zijn proces nog wel onder huisarrest staat. Moebarak wordt vrijgelaten, omdat hij de maximumperiode van twee jaar in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht en er voorlopig geen andere redenen zijn om hem verder vast te houden. Dood van demonstranten Moebarak staat op dit moment voor de rechter op verdenking van de dood van demonstranten tijdens de opstanden van 2011. Eerder werd de voormalige president voor de dood van de demonstranten al tot levenslang veroordeeld. De strafzaak moest echter worden overgedaan, omdat er geen concreet bewijs zou zijn geleverd voor Moebaraks schuld. (AVE)