Volgens politiechef Joseph Chacon wordt er momenteel nog gezocht naar de 41-jarige vermeende schutter. De man zou de drie omgekomen slachtoffers hebben gekend en er zijn sterke aanwijzingen dat het gaat om een geval van huiselijk geweld. Aangenomen wordt daarom dat de dader niet in het wilde weg zou hebben geschoten. Maar 'dat betekent niet dat hij niet gevaarlijk is', aldus de politie.

Televisiezender KXAN berichtte dat de verdachte vorig jaar ontslag nam als politieagent nadat hij was opgepakt en nadien weer op borg vrijgelaten wegens seksueel misbruik van een kind.

Wapenwetgeving, politiegeweld

De feiten in Austin zijn het zoveelste schietincident in een lange rij in de Verenigde Staten. Zo kwamen er in de nacht van zaterdag op zondag ook al drie mensen om bij een vuurgevecht in een bar in Kenosha in de staat Wisconsin en donderdag doodde een bewaker in een pakjesdepot in Indiana acht mensen alvorens de hand aan zichzelf te slaan.

De incidenten hebben het politieke debat over een strengere wapenwetgeving weer in alle hevigheid doen oplaaien in de VS.

Tegelijk lijkt ook het politiegeweld op te laaien. Volgens een telling van The New York Times werden de voorbije weken gemiddeld meer dan drie personen per dag gedood door de politie.

Volgens politiechef Joseph Chacon wordt er momenteel nog gezocht naar de 41-jarige vermeende schutter. De man zou de drie omgekomen slachtoffers hebben gekend en er zijn sterke aanwijzingen dat het gaat om een geval van huiselijk geweld. Aangenomen wordt daarom dat de dader niet in het wilde weg zou hebben geschoten. Maar 'dat betekent niet dat hij niet gevaarlijk is', aldus de politie.Televisiezender KXAN berichtte dat de verdachte vorig jaar ontslag nam als politieagent nadat hij was opgepakt en nadien weer op borg vrijgelaten wegens seksueel misbruik van een kind. De feiten in Austin zijn het zoveelste schietincident in een lange rij in de Verenigde Staten. Zo kwamen er in de nacht van zaterdag op zondag ook al drie mensen om bij een vuurgevecht in een bar in Kenosha in de staat Wisconsin en donderdag doodde een bewaker in een pakjesdepot in Indiana acht mensen alvorens de hand aan zichzelf te slaan. De incidenten hebben het politieke debat over een strengere wapenwetgeving weer in alle hevigheid doen oplaaien in de VS. Tegelijk lijkt ook het politiegeweld op te laaien. Volgens een telling van The New York Times werden de voorbije weken gemiddeld meer dan drie personen per dag gedood door de politie.