Eerder op de dag meldde het ABC News dat Cohen een voorlopige deal met speciaal aanklager Robert Mueller in de Rusland-affaire heeft bereikt. Cohen en Mueller zouden zeventig uur met elkaar hebben gepraat.

Voor een federale rechtbank in New York, waar hij volgens de conservatieve nieuwszender Fox verrassend verscheen, pleitte hij vervolgens schuldig aan valse verlaringen tegenover de Senaatscommissie voor de Inlichtingendiensten toen die hem vorig jaar achter gesloten deuren ondervroeg over zijn contacten met de Russen tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen van 2016.

Volgens het NBC News, nieuwszender CNN en Fox News ging het hierbij om een project om een Trump-toren in Moskou te bouwen. Tegenover het Congres gaf hij een verkeerd beeld van de aard en de reikwijdte van zijn betrokkenheid, aldus NBC op gezag van een 'bron met kennis van de materie'.

Vroeger één van de meest loyale en hevige verdedigers van Trump, zou Cohen nu hebben beloofd 'gezin en het land' te laten primeren door samen te werken met het team-Mueller, aldus ABC.

Dat team onderzoekt of het campagneteam van Trump met Moskou heeft samengewerkt en of er Russische inmenging in de stembusgang is geweest. Eerder op de dag heeft Trump op Twitter voor de zoveelste keer opnieuw zwaar uitgehaald naar dat onderzoek.

In een reactie op de nieuwe ontwikkelingen zei het Amerikaanse staatshoofd tegenover de pers dat Cohen liegt en een 'zwak iemand is'. Wat zijn vroegere advocaat 'probeert te doen is een lichtere straf te krijgen'.

De woorden van Trump kregen een echo uit de mond van zijn huidige persoonlijke advocaat Rudy Giuliani. 'Michael Cohen is een leugenaar. Het is geen verrassing dat Cohen het Congres heeft voorgelogen. Hij is een bewezen leugenaar die er alles aan doet opdat hij een lange celstraf kan ontlopen.'

Volgens CNN hangt aan de aanklacht waarvoor Cohen schuldig pleit een maximumstraf van vijf jaar gevangenis vast, een maximale boete van 250.000 dollar en vrijlating onder gerechtelijk toezicht voor niet meer dan drie jaar. De uitspraak is op 12 december.

Eerder op de dag meldde het ABC News dat Cohen een voorlopige deal met speciaal aanklager Robert Mueller in de Rusland-affaire heeft bereikt. Cohen en Mueller zouden zeventig uur met elkaar hebben gepraat.Voor een federale rechtbank in New York, waar hij volgens de conservatieve nieuwszender Fox verrassend verscheen, pleitte hij vervolgens schuldig aan valse verlaringen tegenover de Senaatscommissie voor de Inlichtingendiensten toen die hem vorig jaar achter gesloten deuren ondervroeg over zijn contacten met de Russen tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen van 2016.Volgens het NBC News, nieuwszender CNN en Fox News ging het hierbij om een project om een Trump-toren in Moskou te bouwen. Tegenover het Congres gaf hij een verkeerd beeld van de aard en de reikwijdte van zijn betrokkenheid, aldus NBC op gezag van een 'bron met kennis van de materie'.Vroeger één van de meest loyale en hevige verdedigers van Trump, zou Cohen nu hebben beloofd 'gezin en het land' te laten primeren door samen te werken met het team-Mueller, aldus ABC.Dat team onderzoekt of het campagneteam van Trump met Moskou heeft samengewerkt en of er Russische inmenging in de stembusgang is geweest. Eerder op de dag heeft Trump op Twitter voor de zoveelste keer opnieuw zwaar uitgehaald naar dat onderzoek.In een reactie op de nieuwe ontwikkelingen zei het Amerikaanse staatshoofd tegenover de pers dat Cohen liegt en een 'zwak iemand is'. Wat zijn vroegere advocaat 'probeert te doen is een lichtere straf te krijgen'.De woorden van Trump kregen een echo uit de mond van zijn huidige persoonlijke advocaat Rudy Giuliani. 'Michael Cohen is een leugenaar. Het is geen verrassing dat Cohen het Congres heeft voorgelogen. Hij is een bewezen leugenaar die er alles aan doet opdat hij een lange celstraf kan ontlopen.'Volgens CNN hangt aan de aanklacht waarvoor Cohen schuldig pleit een maximumstraf van vijf jaar gevangenis vast, een maximale boete van 250.000 dollar en vrijlating onder gerechtelijk toezicht voor niet meer dan drie jaar. De uitspraak is op 12 december.