Evo Morales schuift voormalig minister naar voor als presidentskandidaat

Luis Arce (r), de minister van economie onder afgetreden president Evo Morales. 24 januari 2019 © Reuters

Luis Arce, voormalig minister van Economie van de afgezette president Evo Morales, wordt kandidaat voor de presidentsverkiezingen op 3 mei in Bolivia. Dat heeft het voormalige staatshoofd zondag aangekondigd op een persconferentie in Buenos Aires.

Arce, die door voormalig minister van Buitenlandse Zaken David Choquehuanca wordt geflankeerd voor de functie van vicepresident, krijgt de steun van de socialistische partij MAS van Morales en van de vakbonden, zei de voormalige president vanuit Argentinië, waar hij al meer dan een maand in ballingschap leeft.

Luis Arce is ‘een brug tussen stad en het platteland om het veranderingsproces voort te zetten. Onze boerenbeweging sluit niemand uit of verwerpt niemand’, zei Morales, die bijna veertien jaar lang Bolivia heeft geregeerd tot zijn ontslag op 10 november. ‘Luis Arce is een garantie voor de nationale economie’, voegde hij eraan toe.

De Bolivianen trekken op 3 mei naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. De verkiezingen moeten een einde maken aan de chaos die is ontstaan na de controversiële presidentsverkiezingen van 20 oktober. Evo Morales riep zich in oktober uit tot winnaar, maar moest na massale protesten ontslag nemen.

Partner Content