‘Eurozone is bereid om Griekenland te helpen’

© EPA

Commissievoorzitter Barroso en Europees president Van Rompuy laten Griekenland nog niet los.

In een gezamenlijk persbericht laten Europees Commissievoorzitter Barroso en Europees president Van Rompuy optekenen dat ze “willen dat Griekenland in de euro blijft”. “De eurozone is bereid om Griekenland te blijven helpen, maar dan moeten de Grieken zich wel aan het Europese akkoord van 26 en 27 oktober houden en vooral het programma van de EU en het IMF verder uitvoeren.”

In het communiqué spreken de twee Europese leiders verder hun steun uit voor Griekenland en het het Griekse volk. “Omwille van de dramatische binnenlandse politieke en sociale situatie is nationale en politieke eenheid in het land essentieel zodat de Griekse bevolking hoop kan krijgen op een betere toekomst.” Barroso en Van Rompuy zeggen te vertrouwen op het “verantwoordelijkheidsgevoel” van de Grieken.

Met de akkoorden over een herkapitalisering van de Europese banken, de haircut van 50 procent voor Griekenland – gepaard met extra besparingen -, de vergroting van het noodfonds EFSF en de steun van de G20, “moeten we de huidige onrust kunnen overwinnen”. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content