De Europese Unie heeft de sancties tegen 150 personen en 38 entiteiten verlengd, wegens hun aanhoudende inmenging in Oekraïne. Omdat de hoofdzakelijk Russische betrokkenen de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van het land blijven ondermijnen, lopen het ingestelde inreisverbod en de blokkering van financiële middelen nu nog zeker door tot 15 september 2018.

De sancties werden ingevoerd in maart 2014 na de illegale Russische annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim en de 'opzettelijke destabilisering' van Oekraïne, klinkt het in een gemeenschappelijke mededeling van de 28 Europese lidstaten.

Bij de 150 personen die hun Europese tegoeden geblokkeerd zien en die de Europese Unie niet meer mogen inreizen, horen enkele vertrouwelingen en adviseurs van de Russische president Vladimir Poetin. De geviseerde entiteiten zijn hoofdzakelijk illegale, gewapende militaire groeperingen.

Behalve deze sancties lopen er ook nog economische en diplomatieke sancties tegen Rusland, de Krim en de havenstad Sebastopol. Die worden nog zeker tot eind juni 2018 aangehouden.

De Europese Unie heeft de sancties tegen 150 personen en 38 entiteiten verlengd, wegens hun aanhoudende inmenging in Oekraïne. Omdat de hoofdzakelijk Russische betrokkenen de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van het land blijven ondermijnen, lopen het ingestelde inreisverbod en de blokkering van financiële middelen nu nog zeker door tot 15 september 2018.De sancties werden ingevoerd in maart 2014 na de illegale Russische annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim en de 'opzettelijke destabilisering' van Oekraïne, klinkt het in een gemeenschappelijke mededeling van de 28 Europese lidstaten.Bij de 150 personen die hun Europese tegoeden geblokkeerd zien en die de Europese Unie niet meer mogen inreizen, horen enkele vertrouwelingen en adviseurs van de Russische president Vladimir Poetin. De geviseerde entiteiten zijn hoofdzakelijk illegale, gewapende militaire groeperingen.Behalve deze sancties lopen er ook nog economische en diplomatieke sancties tegen Rusland, de Krim en de havenstad Sebastopol. Die worden nog zeker tot eind juni 2018 aangehouden.