De beslissing moet nog formeel worden bevestigd door de raad van ministers. Daarmee komt het aantal Venezolaanse functionarissen voor wie een visaverbod geldt en van wie de tegoeden in de Europese Unie bevroren zijn, op 25. Venezuela werd in 2017 het eerste Latijns-Amerikaanse land waartegen de EU sancties uitvaardigde. Behalve een wapenembargo werden in 2018 ook sancties opgelegd aan 18 functionarissen.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Josep Borrell vroeg de EU in juli om hen die verantwoordelijk zijn voor de foltering in gevangenschap van de Venezolaanse soldaat Rafael Acosta, te "sanctioneren". De militair overleed in het ziekenhuis. Volgens de oppositie in Venezuela moet Europa ook de druk verhogen op president Maduro.

De beslissing moet nog formeel worden bevestigd door de raad van ministers. Daarmee komt het aantal Venezolaanse functionarissen voor wie een visaverbod geldt en van wie de tegoeden in de Europese Unie bevroren zijn, op 25. Venezuela werd in 2017 het eerste Latijns-Amerikaanse land waartegen de EU sancties uitvaardigde. Behalve een wapenembargo werden in 2018 ook sancties opgelegd aan 18 functionarissen. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Josep Borrell vroeg de EU in juli om hen die verantwoordelijk zijn voor de foltering in gevangenschap van de Venezolaanse soldaat Rafael Acosta, te "sanctioneren". De militair overleed in het ziekenhuis. Volgens de oppositie in Venezuela moet Europa ook de druk verhogen op president Maduro.