Griekenland krijgt hulp van de Europese Unie om de toevloed van illegale migranten tegen te gaan. Dat heeft Europees Commissaris van Binnenlandse Zaken Cecilia Malmström aangekondigd.

Dagelijks steken honderden migranten de Turks-Griekse grens over. Athene vroeg daarom aan de Europese Unie dat er grenswachten aan die grens zouden gestationeerd worden.

Volgens Malmström zullen de Rapid Border Intervention Teams die in 2007 werden opgericht voor het eerst worden geactiveerd, zo meldt de BBC. Het aantal illegale migranten dat Griekenland binnen wil heeft een 'alarmerende hoogte' bereikt, aldus de Europese Commissie.

Volgens het Europese grensagentschap Frontex is er globaal een vermindering van het aantal illegale migranten dat de Europese Unie probeert binnen te komen, maar geldt dat niet voor Griekenland. Het aantal 'Afghanen' dat het land binnen wil is in het tweede kwartaal van het jaar verzesvoudigd.

Griekenland krijgt hulp van de Europese Unie om de toevloed van illegale migranten tegen te gaan. Dat heeft Europees Commissaris van Binnenlandse Zaken Cecilia Malmström aangekondigd.Dagelijks steken honderden migranten de Turks-Griekse grens over. Athene vroeg daarom aan de Europese Unie dat er grenswachten aan die grens zouden gestationeerd worden.Volgens Malmström zullen de Rapid Border Intervention Teams die in 2007 werden opgericht voor het eerst worden geactiveerd, zo meldt de BBC. Het aantal illegale migranten dat Griekenland binnen wil heeft een 'alarmerende hoogte' bereikt, aldus de Europese Commissie.Volgens het Europese grensagentschap Frontex is er globaal een vermindering van het aantal illegale migranten dat de Europese Unie probeert binnen te komen, maar geldt dat niet voor Griekenland. Het aantal 'Afghanen' dat het land binnen wil is in het tweede kwartaal van het jaar verzesvoudigd.