Aan de hand van een zogenaamd Europees Burgerinitiatief kunnen 1 miljoen burgers uit minstens zeven EU-lidstaten de Commissie verzoeken om over een bepaald onderwerp wetgeving op te maken.

De afgelopen twee jaar werden al vier brexit-gerelateerde initiatieven succesvol bij de Commissie aangemeld, maar de vraag naar een pan-Europees referendum is dus onontvankelijk.

Zoals bekend, besliste een kleine meerderheid van de Britten die in 2016 aan het brexit-referendum deelnam om de EU te verlaten. 'Ook al betreurt de Europese Commissie de beslissing van het Verenigd Koninkrijk om uit de Europese Unie te stappen, respecteert ze het resultaat van het referendum', zegt de Commissie woensdag.

Aan de hand van een zogenaamd Europees Burgerinitiatief kunnen 1 miljoen burgers uit minstens zeven EU-lidstaten de Commissie verzoeken om over een bepaald onderwerp wetgeving op te maken.De afgelopen twee jaar werden al vier brexit-gerelateerde initiatieven succesvol bij de Commissie aangemeld, maar de vraag naar een pan-Europees referendum is dus onontvankelijk.Zoals bekend, besliste een kleine meerderheid van de Britten die in 2016 aan het brexit-referendum deelnam om de EU te verlaten. 'Ook al betreurt de Europese Commissie de beslissing van het Verenigd Koninkrijk om uit de Europese Unie te stappen, respecteert ze het resultaat van het referendum', zegt de Commissie woensdag.