Portugal zal mogelijk vanaf dit jaar al bijkomende maatregelen moeten nemen om haar begrotingstekort terug te dringen. Dat heeft eurocommissaris voor Economische Zaken Olli Rehn woensdag gezegd.

Volgens Rehn is het Portugees stabiliteitsprogramma ambitieus en voldoende concreet voor de periode 2011-2013, maar moet er mogelijk voor 2010 een tandje worden bijgestoken als de economische omstandigheden verslechteren.

Het Portugees stabiliteitsprogramma wil de schuld van 9,4 procent in 2009 verlagen tot 8,3 procent van het bruto binnenlands product in 2010. In 2013 wil het land weer onder de Europese drempel van 3 procent duiken.

Onlangs heeft het agentschap Fitch de kredietwaardigheid van Portugal verlaagd van AA naar AA- uit bezorgdheid over de hoge schulden, aldus de BBC.

In een reactie op de Europese aanmaning verklaarde de socialistische Portugese regering dat ze bereid is nieuwe maatregelen te nemen om haar begrotingstekort terug te dringen als dat noodzakelijk is.

Maar minister van Financiën Fernando Teixeira dos Santos sluit uit dat dat op de zeer korte termijn nodig zal zijn.

Portugal zal mogelijk vanaf dit jaar al bijkomende maatregelen moeten nemen om haar begrotingstekort terug te dringen. Dat heeft eurocommissaris voor Economische Zaken Olli Rehn woensdag gezegd.Volgens Rehn is het Portugees stabiliteitsprogramma ambitieus en voldoende concreet voor de periode 2011-2013, maar moet er mogelijk voor 2010 een tandje worden bijgestoken als de economische omstandigheden verslechteren.Het Portugees stabiliteitsprogramma wil de schuld van 9,4 procent in 2009 verlagen tot 8,3 procent van het bruto binnenlands product in 2010. In 2013 wil het land weer onder de Europese drempel van 3 procent duiken.Onlangs heeft het agentschap Fitch de kredietwaardigheid van Portugal verlaagd van AA naar AA- uit bezorgdheid over de hoge schulden, aldus de BBC.In een reactie op de Europese aanmaning verklaarde de socialistische Portugese regering dat ze bereid is nieuwe maatregelen te nemen om haar begrotingstekort terug te dringen als dat noodzakelijk is.Maar minister van Financiën Fernando Teixeira dos Santos sluit uit dat dat op de zeer korte termijn nodig zal zijn.