De Europese Commissie heeft een verbod aangekondigd op de productie en verkoop van zuigflessen voor baby's die bisphenol A bevatten.

Het verbod wordt in de loop van 2011 van kracht. Bisphenol A is een chemische stof die in allerlei plastieken materialen voor voedingsmiddelen zit.

In een verklaring noemde Europees Commissaris voor Gezondheid John Dalli het verbod een goede zaak voor de Europese ouders. Volgens de Europese Commissie kan bisphenol A een invloed hebben op de ontwikkeling van jonge kinderen en hun immuunsysteem.

De productie van zuigflessen met bisphenol A zal verboden worden vanaf 1 maart 2011, de commercialisering ervan op 1 juni. In verschillende landen is de stof al verboden, zoals in Frankrijk, Denemarken, Canada, Australië en verschillende staten in de VS.

Federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) raadde het gebruik van zuigflessen die bisphenol A bevatten begin november af.

Haar aanbeveling volgde op een rapport van de Hoge Gezondheidsraad over eventuele gevaren van bisphenol A in producten die in aanraking komen met voeding voor kindjes van 0 tot 3 jaar.

De Europese Commissie heeft een verbod aangekondigd op de productie en verkoop van zuigflessen voor baby's die bisphenol A bevatten.Het verbod wordt in de loop van 2011 van kracht. Bisphenol A is een chemische stof die in allerlei plastieken materialen voor voedingsmiddelen zit.In een verklaring noemde Europees Commissaris voor Gezondheid John Dalli het verbod een goede zaak voor de Europese ouders. Volgens de Europese Commissie kan bisphenol A een invloed hebben op de ontwikkeling van jonge kinderen en hun immuunsysteem.De productie van zuigflessen met bisphenol A zal verboden worden vanaf 1 maart 2011, de commercialisering ervan op 1 juni. In verschillende landen is de stof al verboden, zoals in Frankrijk, Denemarken, Canada, Australië en verschillende staten in de VS.Federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) raadde het gebruik van zuigflessen die bisphenol A bevatten begin november af. Haar aanbeveling volgde op een rapport van de Hoge Gezondheidsraad over eventuele gevaren van bisphenol A in producten die in aanraking komen met voeding voor kindjes van 0 tot 3 jaar.