Niet allen het ESM (Europees Stabiliteitsmechanisme), maar ook het tijdelijke noodfonds EFSF daalt een trede tot 'Aa1'. Dat deelde Moody's vrijdagavond mee. De outlook blijft negatief voor de twee noodfondsen, wat betekent dat een nieuwe ratingverlaging in de toekomst niet uitgesloten is.

De verlaging is ingeven door de ratingverlaging die Moody's op 19 november doorvoerde voor Frankrijk. Parijs verloor zijn 'triple A' en zakte een trede lager tot 'Aa1'.

'Moelijk te begrijpen'

Klaus Regling, de topman van de noodfondsen, noemt Moody's beslissing "moeilijk te begrijpen". Volgens Regling erkent het ratingagentschap onvoldoende "het uitzonderlijk sterk institutioneel kader, de politieke engagementen en de kapitaalstructuur" van het ESM.

Het ESM werd op 8 oktober boven de doopvont gehouden. Het tijdelijke fonds EFSF kwam er in 2010 nadat Griekenland als eerste land in Europa aan het financiële infuus moest. (Belga/TV)

Niet allen het ESM (Europees Stabiliteitsmechanisme), maar ook het tijdelijke noodfonds EFSF daalt een trede tot 'Aa1'. Dat deelde Moody's vrijdagavond mee. De outlook blijft negatief voor de twee noodfondsen, wat betekent dat een nieuwe ratingverlaging in de toekomst niet uitgesloten is. De verlaging is ingeven door de ratingverlaging die Moody's op 19 november doorvoerde voor Frankrijk. Parijs verloor zijn 'triple A' en zakte een trede lager tot 'Aa1'.'Moelijk te begrijpen' Klaus Regling, de topman van de noodfondsen, noemt Moody's beslissing "moeilijk te begrijpen". Volgens Regling erkent het ratingagentschap onvoldoende "het uitzonderlijk sterk institutioneel kader, de politieke engagementen en de kapitaalstructuur" van het ESM. Het ESM werd op 8 oktober boven de doopvont gehouden. Het tijdelijke fonds EFSF kwam er in 2010 nadat Griekenland als eerste land in Europa aan het financiële infuus moest. (Belga/TV)