Mogherini ontvangt dinsdag de Libanese minister van Buitenlandse Zaken, Gebran Bassil, in Brussel. In afwachting daarvan maakte ze duidelijk dat 'regionale conflicten en regionale dynamiek buiten het land gehouden moeten worden'.

Want Mogherini ziet dat er 'een risico' bestaat op inmenging van buitenaf, zonder een van de regionale grootmachten - Iran en Saoedi Arabië - bij naam te noemen. In een interview ontkende Hariri dat hij, zoals de sjiitische militante beweging en politieke partij Hezbollah beweert, vastgehouden wordt door het regime in Ryad en dat hij 'zeer snel' naar Libanon zal terugkeren.

Mogherini ontvangt dinsdag de Libanese minister van Buitenlandse Zaken, Gebran Bassil, in Brussel. In afwachting daarvan maakte ze duidelijk dat 'regionale conflicten en regionale dynamiek buiten het land gehouden moeten worden'. Want Mogherini ziet dat er 'een risico' bestaat op inmenging van buitenaf, zonder een van de regionale grootmachten - Iran en Saoedi Arabië - bij naam te noemen. In een interview ontkende Hariri dat hij, zoals de sjiitische militante beweging en politieke partij Hezbollah beweert, vastgehouden wordt door het regime in Ryad en dat hij 'zeer snel' naar Libanon zal terugkeren.