Verkiezingen Nederland: Yeşilgöz zoals verwacht VVD-lijsttrekker

Dilan Yesilgoz: 'Ik ben een vechter.' © Belga/ANP/Koen van Weel

Dilan Yeşilgöz wordt zoals verwacht de nieuwe lijsttrekker van de VVD, meldt de Nederlandse partij op de website. De demissionair justitieminister is vorige maand door de VVD naar voren geschoven als voorkeurskandidaat.

Tegenkandidaten konden zich tot zondag melden. Dat is niet gebeurd en daarom staat nu vast dat Yeşilgöz de lijst aanvoert bij de Kamerverkiezingen in november.

‘Met elkaar en met onze ideeën voor Nederland, gaan we er alles aan doen om bij deze verkiezingen de grootste partij te worden’, zegt Yeşilgöz in een reactie.

Eerder leek het erop dat Yeşilgöz wel een tegenkandidaat zou krijgen, toen voormalig Kamerlid André Bosman zich meldde als kandidaat. Maar hij trok zich later terug omdat het hem niet goed leek voor de partij om het aan te laten komen op een lijsttrekkersverkiezing.

Yesilgöz is in 1977 geboren in de Turkse hoofdstad Ankara, is van Koerdische afkomst en kwam op 8-jarige leeftijd naar Nederland. Ze was actief bij GroenLinks, SP en PvdA voordat ze bij de VVD belandde. Inmiddels wordt ze gerekend tot de rechterflank van die partij. Als Kamerlid stond ze ook al voor de harde aanpak van de misdaad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content