Opnieuw schietpartij in Servië: acht doden en minstens tien gewonden

Politie na de schietpartij in Dubona, Servië, Reuters

Bij een nieuwe schietpartij in Servië zijn donderdagavond acht doden en zeker tien gewonden gevallen vlak bij de stad Mladenovac, op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Belgrado. Dat hebben lokale media gemeld. De politie heeft de dader omsingeld.

De vermoedelijke dader, een 21-jarige man, schoot met een automatisch wapen op een groep mensen vanuit een rijdend voertuig, aldus de openbare omroep RTS. Hij vluchtte daarna weg van de plaats van de feiten richting het dorp Dubona. 

De politie zette een grootscheepse klopjacht op en lokaliseerde zijn verblijfplaats. Een grote politiemacht heeft hem omsingeld. De actie gaat vrijdagochtend voort. Over de motieven voor het zware geweld is nog niets geweten.

Volgens onbevestigde berichten in de media waren onder de slachtoffers een politieagent en zijn zus. Minister van Binnenlandse Zaken Bratislav Gasic bezocht in de nacht van donderdag op vrijdag de plaats van de feiten. Hij sprak van een “terrorristische daad”.

Woensdagochtend nog schoot een dertienjarige leerling acht mensen, onder wie zes kinderen, dood in een basisschool in Belgrado.

Partner Content