Dader van aanslag in Istanboel opgepakt

Hartje Istanboel op zondag. © Getty Images

De persoon die zondag een bom liet ontploffen in een drukke winkelstraat in het Turkse Istanboel is opgepakt. Dat heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu laten weten aan het staatspersagentschap Anadolu.

Hij wijst met beschuldigende vinger naar de Koerdische arbeiderspartij PKK. Bij de aanslag vielen minstens zes doden en tientallen gewonden.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn vicepresident Foeat Oktay hadden eerder gezegd dat een “vrouw” verantwoordelijk was voor de aanslag, maar dat werd door Soylu momenteel niet bevestigd.

Meerdere doden bij explosie in Istanboel, Erdogan spreekt van ‘achterbakse aanslag

Bij de explosie in het hartje van het Europese deel van de Turkse metropool Istanboel zijn zondag zes mensen omgekomen.

Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan is de explosie in hartje Istanboel zondag een ‘achterbakse aanslag’ die aan zes mensen het leven heeft gekost en 58 anderen heeft verwond.

‘De daders van deze achterbakse aanslag zullen worden ontmaskerd’, zei het Turkse staatshoofd live op de televisie. ‘Dat onze bevolking er zeker mag van zijn dat de daders worden gestraft.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content