Grote brand in Londens metrostation

© Reuters

In het zuiden van de Britse hoofdstad Londen is in de buurt van een metrostation een grote brand uitgebroken, die ondertussen onder controle is. Zes personen hadden verzorging nodig, een andere werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Zowat honderd brandweerlieden zijn volgens de Londense brandweer in de weer met het blussen van de vlammen nabij het station Elephant & Castle. Op sociale media werden beelden van een vuurbal en enorme donkere rookpluimen gedeeld.

Drie winkels in het station zijn uitgebrand net als zes auto’s en een telefooncel, schreef de Londense brandweer op Twitter. De omwonenden werd gevraagd om het gebied te vermijden en de ramen te sluiten.

Meerdere treinverbindingen werden onderbroken en het station werd geëvacueerd. Ook de omliggende straten werden afgesloten. De National Rail verwacht nog tot maandagavond vertragingen en annulaties.

De politie gaat er vooralsnog van uit dat er geen sprake is van een terroristische aanslag. Hoe de brand dan wel uitbrak, is nog onduidelijk. (Belga)

Partner Content