Groenen blijven volgens peiling grootste partij in Duitsland

Groenen-covoorzitters Robert Habeck en Annalena Baerbock op 20 november 2020

In Duitsland blijven de groenen momenteel de steun genieten van de meeste kiezers. Dat blijkt uit een nieuwe peiling uitgevoerd door het marktonderzoeksbedrijf Forsa voor RTL/ntv.

Uit eerdere peilingen was al gebleken dat Die Grünen de conservatieve partijen CDU en CSU overschaduwen. In de jongste bevraging verliezen ze 1 procentpunt, maar blijven ze met 27 procent de grootste partij. Het kartel CDU/CSU wint 1 procentpunt tot 24 procent, net als zijn sociaaldemocratische coalitiepartner SPD tot 15 procent. De liberale FDP haalt in de peiling 11 procent, de rechts-populistische AfD 10 procent en de socialistische partij Die Linke 6 procent.

Met grote afstand hebben de Duitse kiezers momenteel het meeste vertrouwen in Bondskanselier Angela Merkel. De CDU-politica krijgt een gemiddelde score van 63 op 100. CSU-leider Markus Söder volgt op de tweede plaats met 53 punten. De kandidaat-bondskanselier van de groenen, Annalena Baerbock, wint 6 punten tot 51 punten en vervolledigt zo de top drie. De kanselierskandidaten van de SPD, Olaf Scholz, en CDU/CSU, Armin Laschet, moeten vrede nemen met de vijfde en zesde plaats. Ze scoorden respectievelijk 42 en 37 punten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content