#CorruptionEurope: Athene bevriest Kaili’s activa

Eva Kaili. © Getty

De Griekse antiwitwasautoriteit bevriest alle tegoeden van Eva Kaili, de Griekse sociaaldemocratische vicevoorzitter van het Europees Parlement. Dat zegt Haralambos Vourliotis, voorzitter van de autoriteit, maandag. Kaili zit opgesloten in het kader van een onderzoek van het Belgische gerecht naar vermoedens dat de Golfstaat Qatar aanzienlijke geldsommen heeft overgemaakt om de besluitvorming in het halfrond te beïnvloeden.

De maatregel gaat concreet om Kali’s bankrekeningen, kluizen, bedrijven en alle andere financiële activa, aldus de voorzitter van de antiwitwasautoriteit. De Griekse banken en de bevoegde diensten van de overheid werden op de hoogte gebracht. Ook de activa van Kaili’s naasten, zoals haar ouders, worden bevroren.

Eerder werd de voormalige tv-presentatrice al uit haar partij PASOK gezet. 

Ook een recent opgerichte vastgoedonderneming, in de chique Atheense wijk Kolonaki, staat op de radar van de witwasautoriteit. Kaili en haar Italiaanse vriend, die ook werd aangehouden, zouden dat bedrijfje opgericht hebben.

Kaili kon geen beroep doen op haar parlementaire immuniteit omdat ze op heterdaad werd betrapt, zo vernam AFP van een gerechtelijke bron. Ze zou namelijk in het bezit zijn geweest van een tas vol geldbiljetten toen ze door de politie werd opgepakt.

Partner Content