Bosbranden in Rhodos: grote reisorganisaties schorten vertrekkende vluchten op

© Getty Images

Ook reisorganisaties Sunweb en Corendon brengen voorlopig geen nieuwe reizigers naar het Griekse eiland Rhodos, waar zware bosbranden woeden. Eerder liet TUI ook al weten alle afreizen naar Rhodos tot en met dinsdag te annuleren.

Sunweb brengt al zeker zondag en maandag geen reizigers naar Rhodos, bevestigt woordvoerder Tim Van den Bergh. De organisatie heeft ongeveer 250 reizigers op Rhodos die zijn geëvacueerd, onder wie een negentigtal Belgen. ‘We geven alle klanten de keuze om te blijven of te vertrekken. Als ze willen blijven kan dat in een hotel in het noorden, als ze willen vertrekken kan dat vandaag of ten laatste morgen’, aldus de woordvoerder.

Van den Bergh geeft aan dat er zondag negen plaatsen beschikbaar zijn op een vlucht naar Brussel en een honderdtal op een vlucht naar Amsterdam, waarmee Belgen eveneens kunnen terugvliegen als ze dat willen. Maandag wordt er nog een extra vlucht geregeld.

Sunweb-klanten die zondag of maandag een reis naar Rhodos hadden geboekt, krijgen de kans om hun reis om te boeken naar een andere bestemming. De hotels die voor deze klanten geboekt waren in Rhodos worden niet geannuleerd, maar worden gebruikt voor de mensen die op het eiland werden geëvacueerd, aldus Van den Bergh nog.

Naar het noorden geëvacueerd

Corendon laat tot en met dinsdag geen nieuwe vakantiegangers naar Rhodos afreizen, zegt topman Steven van der Heijden. De reisorganisatie heeft momenteel ongeveer tweeduizend vakantiegangers op Rhodos zitten, tweehonderd bevonden zich in het zuiden van het eiland. ‘Die zijn inmiddels naar het noorden geëvacueerd, op last van de overheid’, vertelt Van der Heijden.

Bedoeling is nu om de reizigers terug te halen naar Nederland via vluchten afkomstig uit Griekse en Turkse plaatsen die tussenstops maken in Rhodos.

Partner Content