De Hoorn van Afrika - met landen zoals Somalië, Kenia, Ethiopië en Djibouti - wordt getroffen door aanhoudende droogte. Samen met conflicten, hoge voedselprijzen en slinkende middelen veroorzaakt dit de ergste humanitaire crisis ter wereld.

Ongeveer 11 miljoen mensen lijden onder de crisis die ook een hele vluchtelingenstroom op gang heeft gebracht.

Georgieva: 'Crisis zonder voorgaande' 'Deze crisis zonder voorgaande vraagt om een antwoord zonder voorgaande.' De getroffen regio kon eerder al op 70 miljoen euro rekenen. Daar komt nu dus zeker 27,8 miljoen euro bij. Maar dat antwoord zonder voorgaande betekent dat Georgieva een procedure opstartte die nog eens 60 miljoen euro steun kan vrijmaken.

Daarmee zou de Europese Unie in totaal 158 miljoen euro steun geven aan Somalië, waar de situatie het ergst is.

'Europa heeft genereus gereageerd op de crisis, maar de situatie wordt erger en erger, vooral in Somalië. In Dadaab leven meer dan 400.000 mensen in vluchtelingenkampen die maar plaats bieden aan 90.000 personen. Elke dag vluchten 3.000 Somaliërs naar Ethiopië en Kenia'.

De extra hulp zal de meest kwetsbare mensen voorzien van voedsel en de veestapel in de getroffen gebieden beschermen. (Belga/SD)

De Hoorn van Afrika - met landen zoals Somalië, Kenia, Ethiopië en Djibouti - wordt getroffen door aanhoudende droogte. Samen met conflicten, hoge voedselprijzen en slinkende middelen veroorzaakt dit de ergste humanitaire crisis ter wereld. Ongeveer 11 miljoen mensen lijden onder de crisis die ook een hele vluchtelingenstroom op gang heeft gebracht. Georgieva: 'Crisis zonder voorgaande' 'Deze crisis zonder voorgaande vraagt om een antwoord zonder voorgaande.' De getroffen regio kon eerder al op 70 miljoen euro rekenen. Daar komt nu dus zeker 27,8 miljoen euro bij. Maar dat antwoord zonder voorgaande betekent dat Georgieva een procedure opstartte die nog eens 60 miljoen euro steun kan vrijmaken. Daarmee zou de Europese Unie in totaal 158 miljoen euro steun geven aan Somalië, waar de situatie het ergst is. 'Europa heeft genereus gereageerd op de crisis, maar de situatie wordt erger en erger, vooral in Somalië. In Dadaab leven meer dan 400.000 mensen in vluchtelingenkampen die maar plaats bieden aan 90.000 personen. Elke dag vluchten 3.000 Somaliërs naar Ethiopië en Kenia'. De extra hulp zal de meest kwetsbare mensen voorzien van voedsel en de veestapel in de getroffen gebieden beschermen. (Belga/SD)