Voorzitter Herman Van Rompuy van de Europese Raad en Commissievoorzitter José Manuel Barroso hopen na de verkiezingsuitslag in Griekenland dat er snel een nieuwe regering wordt gevormd in Griekenland.

Dat hebben ze laten weten vanuit het Mexicaanse Los Cabos, waar een top van de G20 van start gaat. Voorts hebben ze hun steun beloofd aan Athene.

"We zullen Griekenland blijven steunen als lid van de EU-familie en van de eurozone", luidt het in een gezamenlijke verklaring.

Na 85 pct van de stemmen geteld staan de Europagezinde conservatieven van Nea Dimokratia 29,96 pct. Daarmee zouden ze 130 van de 300 zetels binnenhalden die het Griekse parlement telt. De eurosceptische radicaal-linksen van Syriza moeten het stellen met 26,65 pct en 71 zetels. De socialisten van Pasok eindigen derde met 12,46 pct van de stemmen en 33 zetels. (Belga/TE)

Voorzitter Herman Van Rompuy van de Europese Raad en Commissievoorzitter José Manuel Barroso hopen na de verkiezingsuitslag in Griekenland dat er snel een nieuwe regering wordt gevormd in Griekenland. Dat hebben ze laten weten vanuit het Mexicaanse Los Cabos, waar een top van de G20 van start gaat. Voorts hebben ze hun steun beloofd aan Athene. "We zullen Griekenland blijven steunen als lid van de EU-familie en van de eurozone", luidt het in een gezamenlijke verklaring. Na 85 pct van de stemmen geteld staan de Europagezinde conservatieven van Nea Dimokratia 29,96 pct. Daarmee zouden ze 130 van de 300 zetels binnenhalden die het Griekse parlement telt. De eurosceptische radicaal-linksen van Syriza moeten het stellen met 26,65 pct en 71 zetels. De socialisten van Pasok eindigen derde met 12,46 pct van de stemmen en 33 zetels. (Belga/TE)